Tand Implantaat

Een implantaatbehandeling: voor comfort, esthetiek en levenskwaliteit. Tanden die niet van uw natuurlijke tanden te onderscheiden zijn, net zo voelen en functioneren.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel die van titanium is gemaakt; een zeer biocompatibel materiaal dat goed door het lichaam wordt geaccepteerd. Op de plek waar de tand ontbreekt, wordt het implantaat onder plaatselijke verdoving in de kaak geplaatst. Voordat het implantaat geplaatst wordt, kan de positie van het implantaat virtueel gepland worden met behulp van een driedimensionale kaakfoto. De positie van het implantaat kan zo vooraf nauwkeurig bepaald worden en kan er rekening worden gehouden met de omliggende anatomische structuren. Het traject van implanteren tot het plaatsen van de kroon neemt meestal 3 maanden in beslag

Kroon,brug of prothese

Aan de implantaten kan men een kroon een brug of een prothese vastmaken. Met een kroon of brug voelt het alsof het eigen tanden en kiezen zijn. Deze kronen en bruggen worden vervaardigd door ons inpandige laboratorium. Zo hebben wij zich op het gehele productie proces en kunnen we de beste kwaliteit waarborgen.

Ben u echter tandenloos dan kan de nieuwe prothese vast worden “geklikt” op de implantaten. Een loszittende prothese behoort zo tot een verleden tijd.

Contra indicatie voor implantaten

Mondhygiëne

Bestaande ontsteking van het tandvlees kan overslaan op geplaatste implantaten. Het is dus van belang dat de mondhygiëne goed op orde is voor er over wordt gegaan op een implantaatbehandeling

Roken

Roken is een negatief gegeven voor het plaatsen van implantaten. De kans dat een implantaat niet vastgroeit of later verloren gaat is bij rokers 7 maal hoger dan bij niet rokers.

Medicijn gebruik

Diverse medicijnen kunnen invloed hebben op een implantaatbehandeling. Onze Tandarts-Implantoloog zal u hier verder over kunnen informeren.