Een tandheelkundige kroon

Wanneer een tand is afgebroken of het betreft een zenuwbehandelde tand, dan kan deze worden versterkt met een kroon. Een kroon kan worden beschouwd als een vingerhoed in de vorm van een tand, welke over de tand heen wordt gelijmd. De porseleinen kroon heeft de kleur en vorm van een natuurlijke tand. Wanneer u een tand mist of als zowel uw tand als tandwortel zijn beschadigd, bestaat er de mogelijkheid eerst een implantaat te plaatsen waarop de kroon kan worden bevestigd.

Eerste stap:

Nadat de beschadigde tand onder plaatselijke verdoving door onze tandarts iets is bijgeslepen, wordt er een afdruk van de tand gemaakt. Op basis hiervan wordt in ons laboratorium de kroon vervaardigd. Deze zijn volledig van porselein en bevatten geen metaal. Hier bestaan in een enkel geval uitzonderingen op. De kroon wordt in ons laboratorium individueel gevormd, gekleurd en afgewerkt, zo nodig waar de patiënt bij aanwezig is om tot een perfect esthetisch resultaat te komen.

Tweede stap:

De kroon wordt over uw beschadigde tand of kies gelijmd.

Een tandheelkundige brug

Wanneer u één of meerdere tanden mist, is een tandheelkundige brug een mooie oplossing. Een brug bestaat uit een vaste combinatie van drie of meer tanden naast elkaar. Een brug overspant het deel waar uw tanden ontbreken en wordt aan weerszijden hiervan bevestigd aan bestaande tanden. Omdat deze aangrenzende tanden als steunpilaren voor de brug dienen, is een aanpassing nodig in de vorm van twee kronen. Net als bij kronen, wordt ook een brug in de juiste kleur op maat gemaakt en is het een vaste vervanging. Daardoor vormt het één geheel met de rest van uw gebit.